Guy DEDECKER,  Heraldische Schilder - Kalligraaf

peintre héraldiste - calligraphe - heraldischer maler - kalligraph - armorial painter - calligrapher - pittore araldico - calligrafo - pintor heráldico - calígrafo

calligraphie au pinceau

PRAKTISCHE INLICHTINGEN

- Schilderen van wapenschilden volgens de regels van de heraldische kunst op elk medium naar keuze, zoals perkament, papier, doek, paneel, muurwand, ...

- Inklijntekening Wapenschilden in zwart en wit met reglementair arceringen voor eenkleurig gebruik.

- Op aanvraagg is het mogelijk in het werk van wapenschilden de levering van computerbestanden van hoge en lage resolutie van de voltooide werken op te krijgen. Deze digitale media maken het mogelijk het wapen af te drukken en de afbeeldingen ervan op verschillende manieren te gebruiken.

- Kalligrafie op alle oppervlakken, perkament, papier, gebonden boeken of andere media, ...

- Alle soorten traditionele of moderne letters (bastarda, rotunda, spencerian, fraktur, textura, rustica, humanistische cursief, kanselarijschrift, enz ...).

- Boekverluchtingen, initialen.

- OBIITs

- Gastenboeken.

- Uitzonderlijke verluchting diploma's.

- Handmatige uitvoering met grote meesterschap met behulp van de beste gereedschappen en oppervlakken.

- Vectorwerk (.svg-afbeeldingen) kan aanvullend worden uitgevoerd als het geschikt is en op specifiek verzoek te maken heeft met de kunstenaar.

Opmerkingen over gebruikte materialen:

Vellum perkament wordt erkend als het mooiste perkament, zowel qua kleur als qua textuur. Ik gebruik het voornamelijk voor de uitvoering van wapenschilden van Open Brieven. Omdat het iets transparanter is dan geitenperkament, bewaar ik het over het algemeen voor enkelzijdig werk. Niets belet echter het dubbelzijdig gebruik ervan.
Geitenperkament is na vellum de beste kwaliteit. Het voordeel ligt in de lagere transparantie. Dit perkament is ook iets lichter. Het is een materiaal van uitzonderlijke kwaliteit, zoals vellumperkament.

De kolinsky sable (Aziatische mustelid) penselen die worden gebruikt zijn de beste ter wereld. Hun blijvende finesse, de kwaliteit van hun punt en hun ongeëvenaarde veerkracht maken ze absoluut uitzonderlijke instrumenten voor artistieke werken van hoog niveau. De pigmenten vermijden ondersteunende middelen die de kwaliteit zouden veranderen. Wat betreft papier, geef ik de voorkeur aan 100% katoen (pH-neutraal). Dit zijn de enige papiersoorten die na verloop van tijd niet verouderen, oxideren en geel worden. Alle andere papieren zijn natuurlijk mogelijk. Bepaalde katoenen papiersoorten, die ik sowieso gebruik, hebben een meesterlijke gladheid waardoor de borstel smetloos werkt, waardoor de effectiviteit van het gebaar en de lijn wordt verbeterd.

Het goud dat ik gebruik voor de verluchting is 24 karaat. Platinafolie wordt gebruikt voor zilvermetaal om oxidatie of zwart worden na verloop van tijd te voorkomen. Het goudpoeder voor het schilderen is gebonden aan Arabische gom (traditioneel bindmiddel), wat het op 23,75 karaat brengt gezien het bindmiddel, het maximum dat mogelijk is voor goudverf. De zilverpoederverf, die ook aan Arabische gom is gebonden, oxideert niet omdat het zilver ingekapseld blijft in het bindmiddel. Dus puur zilver wordt gebruikt voor de zilververf.

Het schilderen van het wapenschild

In het gewoon wordt het schilderen van het wapen, na de eerste schetsen van voorbespreking, voorafgegaan door de uitvoering van een voorlopige potloodtekening die door de begunstigde moet worden goedgekeurd. Als iedereen het eens is, wordt deze tekening in extra fijne gouache geschilderd voor de uiteindelijke uitvoering van het project en verdwijnt de schets. Deze modus operandi verandert enigszins als het gaat om acrylverf of olieverf op doek. Wapenschilden op perkament worden meestal na dit eerste werk uitgevoerd. Dit zijn degenen die voorkomen op de diploma's die door de Koning zijn ondertekend.